15. Županijska izložba vina

IMG 02331U organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, te uz domaćinstvo Udruge vinogradara i vinara koprivničkog kraja „Fran Galović“, u petak, 5. svibnja održana je prva večer 15. Županijske izložbe vina u Društvenom domu u Starigradu.
Na toj manifestaciji na kojoj su je bilo prisutno 176 vina sa područja cijele županije i dijelom okolnih sudjelovalo je i 2 vinogradara iz područja općine Rasinja članovi Udruge vinogradara i vinara Soviljnjak Rasinja i Vinarija Kostanjevec iz Lukovca gdje su postigli odlične rezultate.
Vina je ocjenjivala vrhunska komisija od 5 članova na čelu sa predsjednicom komisije Prof.dr.sc.Stankom Herjavec.
Vinarija Kostanjevec je dobitnik nagrade ŽUPANOVO VINO 15. Županjske izložbe vina za vino Graševina berba 2016 i dobitnik nagrade GRADONAČELNIKOVO VINO 15. Županjske izložbe vina. Naši hobi vinogradari dobili su 1 zlato i 2 srebra: Ljubomir Pintar zlato za Rajnski Rizling berba 2016 i srebro za Sauvignon berba 2016. i Josip Škvorc srebro za Rajnski Rizling berba 2016.

U srijedu, 10. svibnja u Podravkinom rekreakcijskom centru Štagelj održana je večer zlatnih vina 15. Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije.
Na toj izložbi izložena su zlatna vina njih 46 iz cijele županije gdje su se našla i 2 vina iz općine Rasinja, graševini berbe 2016. vinarije Kostanjevec koja je ujedno i dodjeljena nagrada za ŽUPANOVO VINO 2017. god. i Rajnski Rizling berba 2016 Ljubomira Pintara iz Rasinje.
Zahvalama se pridružio i župan Darko Koren, zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora Izložbe Darko Sobota, ujedno i predsjednik Zajednice udruga, direktor Turističke zajednice Koprivičko-križevačke županije Zdravko Mihevc, na čiju se inicijativu započelo s izložbom županijskih vina prije 15 godina.
Manifestaciji su prisustvovali i saborski zastupnik Damir Felak, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg sa suradnicima, zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, načelnici općina, predstavnici udruga vinogradara i vinara te brojni drugi uvaženi gosti.
Obzirom da se uz vina veže i gastronomija, posebno u segmentu turističke ponude, partner i pokrovitelj Izložbe bila je Podravka, a njezini su kulinarski promotori, predvođeni kuharom Zlatkom Sedlanićem, priredili prigodnu gozbu za uzvanike.

© 2018 Općina Rasinja. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg